Angorjman Nedir [Belirtileri ve Çözümü]

Merhaba sayın HaylazBebek takipçileri.Bu yazımızda annelerin sıklıkla yaşadığı problem olan Angorjman 'ın belirtilerini ve çozümlerini anatacağız.

Angorjman Nedir?

Yeni doğum yapan annelerin genellikle ilk haftalarının içinde göğüslerinde meydana gelen bir başka adı da süt ateşi olan kadın hastalığıdır. Angorjman; doğumu yapan annenin 1. haftalarda gögüslerdeki damarlarda çok fazla  kan birikimi sonucunda göğüslerin genişlemesi ve aşırı süt birikimi sonucunda oluşan şişlik ve ağrılı  haldir.


Bu durum, göğüs dokularının şişkinliği ve iltihaplanması sonucu meydana gelir, artan süt miktarından kaynaklanmaz. Eksik emzirme veya bebeğinizin doğru bir şekilde emzirilmemesi de angorjmana neden olabilir.

Belirtiler

Göğüslerde sertlik, ağırlık, sıcaklık, şişkinlik olabilir.Bunun olabileceği gibi gögüslerde yumrulu bir yapı da olabilir. Göğüs ucu ve areola bölgesi şişkin ise, bebek kavramakta güçlük çekebilir.

Çözüm

Sütün devamlılığını sağlamak için emzirme biçiminiz konusunda yardım isteyin.
Emzirmenin bitiminde göğüslerinize yarım saat kadar soğuk kompres yapın.
Bebeğinizi emzirmeden önce göğüslerinize ılık ve hafif bir masaj yaparak ,daha rahat süt akışına yardımcı olabilirsiniz. İlk başta normale göre daha az miktarda süt sağın ya da areola bölgesini yumuşatmak için göğüs kalkanı kullanın. Bu bebeğinizin daha kolay kavramasına yardımcı olacaktır.
Kaynak: Philips AVENT Emzirme Rehberi

Yazımızı beğendiyseniz lütfen aşağıdan paylaşmayı unutmayın.Paylaşın ki diğer anneler de görsün.
Google Plus'ta Paylaş

About PDF KİTAP

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Yorum:

Yorum Gönder